Voor jeugdhulp of Wmo waarvoor een indicatie of beschikking nodig is sluiten gemeenten een contract af met zorgaanbieders. In de regio Midden-IJssel/Oost-Veluwe hebben de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen samen bepaald hoe dit contract eruit ziet. En ook aan welke voorwaarden een zorgaanbieder moet voldoen om een contract te krijgen.

Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven.

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het Cookiebeleid. Lees meer

Akkoord

Kwaliteit in zorg

De zorgaanbieders die op deze website worden genoemd, hebben een contract met de gemeenten in deze regio. Uitgangspunt is dat inwoners goede zorg ontvangen. Daar worden duidelijke afspraken over gemaakt en eisen aan gesteld in het contract.

Voordat een zorgaanbieder een contract krijgt, wordt de kwaliteit van de zorg getoetst. Bijvoorbeeld door te controleren of de medewerkers goed geschoold zijn om de hulp te bieden, maar denk ook aan een veilige omgeving waarin de zorg verleend wordt.

Ook wanneer een zorgaanbieder een contract en cliƫnten heeft, blijven de gemeenten controleren of een zorgaanbieder werkt volgens de gemaakte afspraken. Dit houdt zowel de gemeenten als de aanbieders scherp. Als inwoner heeft u recht op goede kwaliteit van zorg. Daarvoor zijn ook enkele toezichthouders aangesteld.

Als u zich zorgen maakt over de geleverde kwaliteit van zorg of ontevreden bent over de geleverde zorg kunt u zich melden bij de Zorgregio via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik heb een zorgvraag

Inwoners die zorg willen aanvragen moeten zich melden bij de lokale toegang van de gemeente. Voor jeugdhulp is dat bijvoorbeeld een Centrum voor Jeugd en Gezin of Team Voor Elkaar en voor Wmo een Wmo-Zorg loket.

 

 

Samenwerking tussen: